Home mark blog Blog - "Een kriebeltje..."

"Een kriebeltje.."

Waarom naar het buitenland op stage? Waarom sowieso naar het buitenland? Is het nou om imago redenen, ambitie, inspiratie, verandering of een laatste uitweg.. Gewoon doen.

Wat ik met mijn website aan het doen ben, is niet zeggen dat je per se op reis moet gaan of een stage in Amerika per se nodig hebt. Ik probeer je uit te leggen, dat je jezelf open moet stellen voor nieuwe inzichten. Deze nieuwe inzichten zouden je bijvoorbeeld kunnen beïnvloeden bij je volgende carrière move. Jij wilt toch ook bezig zijn met wat jij gaaf of interessant vindt? Zoiets komt je niet tegemoet. Ga er naar op zoek. Geef jezelf de gelegenheid geïnspireerd te raken.

 

Er zijn hier in New York heel veel mensen die mij kunnen motiveren. Ik leer van nieuwe mensen in mijn omgeving.. Hoe men omgaat met verlies van een baan. Hoe men hier omgaat met kansen. De mentaliteit, als het gaat om business. Je hoeft het zeker niet met alles eens te zijn. Nieuwe perspectieven zorgen ervoor dat je voor jezelf meer referentie materiaal hebt om later keuzes te kunnen maken. Een buitenland ervaring heeft een aantoonbare toegevoegde waarde tot je persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijk dus.. maar zeker ook professioneel.

Wat ik hier schrijf in mijn blogs zijn pure observaties van mij en van anderen om mij heen. Ik probeer het proces te omschrijven van 2D (thuis) naar 3D (meerdere perspectieven).

Doe het puur om jezelf de kans te geven even helemaal uit je beïnvloedbare omgeving te stappen en voor zelf te bepalen wat jij nou wil en vindt.

Sommigen worden geboren met ‘een kriebeltje’. De kriebel is er ‘tot de dood ons scheidt’. De dromers en avonturiers onder ons hebben allemaal een bepaald kriebeltje. De kriebel is een drijfveer naar overzicht, passie, avontuur en wellicht .. geluk. Sommigen weten vanaf de geboorte al wat ze met deze kriebel aan moeten, anderen komen hier later pas achter. Wat deze kriebeltjes met elkaar gemeen hebben, wordt later in dit verhaal duidelijk.

Ik probeer mensen enthousiast te maken. Zich het besef te geven van hun ‘gouden lul situatie’ (Zie blog: Tot waar is dromen toegestaan..). Dat alles mogelijk is. Dat heb ik hier wel geleerd.
Within reason of course!

Van huis uit kreeg je bepaalde hulplijnen mee. Je ouders of anderen die jou in je vroege jaren beïnvloedden, hebben ervoor gezorgd dat je de bal niet vroegtijdig de goot in hebt gegooid. (Gouden lul situatie). Het is echter aan jou hoeveel ‘pins’ je laat staan.. Je krijgt altijd een kans voor de Spare. Die kans hebben niet veel mensen.

Later word je beïnvloed door vrienden en kennissen. Leraren proberen je ergens in te herkennen en adviseren je een bepaalde afslag te nemen. Maar... op een gegeven moment moet je toch echt zelf gaan bepalen wat je nou precies wilt gaan doen op professioneel gebied. Bibliotheekarchivaris of stuntman? Wie weet..

De patronen die je van je omgeving meekrijgt zijn hulplijnen. Zoals bij het TV programma weekend miljonairs hoef je deze niet te gebruiken. En wanneer je ze gebruikt, ben je ook niet verplicht hier iets mee te doen. Binnen de algemene lijnen, als normen en waarden en een gezond verantwoordelijkheidsgevoel, moet je natuurlijk wel blijven. Binnen deze lijnen is echter alles mogelijk.

Een aantal vrienden van mij hebben me meerdere malen verteld over de impact van reizen of welke buitenland ervaring dan ook. Echt tot je door dringen doet het niet. Het klinkt als een spannend avontuur maar het klinkt zo ver weg. Onbereikbaar. Het gaat kriebelen, maar omdat je met te veel dingen druk bent, is het lastig tot actie over te gaan.
Bij mij kriebelde het ergens waar ik niet bij kon. Als een verstopt veertje in mijn trui. Ik zie dit veertje als een zegening. Sommigen hebben de kriebel helemaal niet het avontuur aan te gaan. Avonturiers of dromers, dat zijn we toch allemaal in ons hoofd. Even spiritueel: Het is de kunst om te luisteren naar wat je innerlijk je vertelt. Of zoals anderen het zouden zeggen: volg je hart.

De kriebel is een teken van drang tot zelfontplooiing. Je neemt geen genoegen met wat je vanaf de start hebt meegekregen. Met een onzichtbare wichelroede in je handen, word je de juiste kant op getrokken.

Het is zo verschrikkelijk zonde, als een buitenland avontuur ‘bij je kriebelt’, maar je vervolgens niet durft of weet waar je deze even lekker kan ‘krabben’.
 

Permanent verzekerd met een uitgebreide dekking, Europeesche lang-op-reis verzekering!